Click pe buton pentru detalii ...Newsletter


Daca doriti sa primiti informatii legate de activitatea AAIR, scrieti adresa dvs de email mai jos


 

 

• Debitmetre cu sectiunea de masurare cu arie variabila

Autor: Horia Mihai MOTIT,
Editura AGIR, 2006


Scurta prezentare
Cartea recent publicata realizeaza în premiera o analiza completa si complexa a debitmetrelor cu sectiune de masurare cu arie variabila (DSMAV).
În acest sens lucrarea face initial o scurta trecere în revista a bazelor fizice ale debitmetriei, apoi a bazelor teoretice ale debitmetriei (prezentarea structurii unitare si a clasificarii unitare a tuturor debitmetrelor, inclusiv criteriile generale de sinteza si clasificare a acestora) indicându-se în acest context locul ocupat de DSMAV în cadrul acestei clasificari cât si subclasificarea DSMAV.
Se continua cu prezentarea, în succesiunea lor logica, a diferitelor tipuri de DSMAV, indicându-se, pentru fiecare dintre acestea bazele analitice, solutiile constructive, caracteristicile tehnice, modul de instalare si domeniile de utilizare.
Analiza DSMAV este aprofundata prin explicitarea metodei elaborate si aplicate în premiera de autor pentru etalonarea analitica a acestor debitmetre prin utilizarea curbelor de conversie obtinute folosind similitudinea tip Raynolds.
Lucrarea are un puternic caracter aplicativ detaliind modul de determinare a curbelor de conversie ale DSMAV conform metodei imaginate si aplicate de autor, cât si modul de utilizare (cu exemple practice) a metodei de etalonare analitica a DSMAV conform metodei prezentate.
În final aceasta viziune globala asupra debitmetrelor în discutie este completata cu prezentarea DSMAV cuplate cu un regulator de debit, respectiv a DSMAV complexe (DSMAV în by-pass cu un element primar deprimogen tip diafragma, tub Venturi, ajutaj Venturi etc.).

Cartea prezentata se poate procura de la Sediul Operativ A.A.I.R.

Cuprins :

Cap.1. Baze fizice ale debitmetriei
Cap.2. Structura si clasificarea unitara a debitmetrelor
Cap.3. Locul debitmetrelor cu sectiune de masurare cu arie variabila (DSMAV) în cadrul Tabelei S.C.U.D.
Cap.4.Clasificarea DSMAV
Cap.5. DSMAV cu imersor nearticulat
Cap.6. DSMAV cu imersor articulat
Cap.7. Considerente preliminare privind etalonarea analitica a DSMAV
Cap.8. Metoda de etalonare analitica a DSMAV prin utilizarea curbelor de conversie obtinute folosind similitudinea tip Reynolds
Cap.9. Metode de determinare a curbelor de conversie ale DSMAV
Cap.10 Utilizarea practica a metodei de etalonare analitica a DSMAV pe baza curbelor de conversie obtinute folosind similitudinea Reynolds
Cap.11. DSMAV cuplat cu un regulator de debit (de presiune diferentiala)
Cap.12. Debitmetre complexe cu un element primar de referinta în by-pass cu un DSMAVCopyright © A.A.I.R. 2006. All Rights Reserved